

Oli mukava taas tavata opettajamme Anne ja päästä katsomaan miten poikamme jaksoi tislaushuoneen nurkassa. Sen vesi tai todellisuudessa alkoholilla täytetty ilmalukko vain oli huolellisesti pesty ja viini oli saanut olla rauhassa koko tämän ajan. Jännittyneenä avasimme sammion ja siellä se viini muhi täysin rauhoittuneena ja valmiina uusiin ulottuvuuksiin. Tuoksussa ei ollut mitään epäilyttävää ja makukin oli ihan "viinillinen". Happoja tuntui olevan todella runsaasti mikä sai viinin tuntumaan hyvinkin kuivalta.
Ensimmäinen tehtävä oli desinfioida viinille uusi koti. Se tehtiin taas peretikkahapon 0.2 %:lla liuoksella. Samoin desinfioitiin pumppu ja siihen liittyvät letkut. Viini pumpattiin varovasti uuteen kotiin niin ettei hiivasakkaa päässyt mukaan. Näytteeksi otimme muutaman litran viiniä ja se sai jäädä uuteen kotiin ilmatiiviisti muhimaan.
Näytteestä analysoimme jäännössokerin, hapot ja alkoholin. Sokerin arvoksi titrasimme 10.8 g/l, happoja oli peräti n. 12 g/l ja alkoholia 8.4 paino %. Maistoimme viiniä ja keskimääräinen arvio oli: "olen pahempaakin maistanut".
Tarkoituksenamme on kirkastaa viini Bentonitin, gelatiinin ja piihapon seoksella. Tätä varten testattiin kyseisten aineiden vaikutus viininäytteeseen kuutena eri seoksena. Vuorokauden kuluttua tarkastetaan visuaalisesti kirkkain näyte ja siihen käytettyä seosta lisäämme koko viinierän kirkastamiseen


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti