
Olipa aurinkoinen päivä mutta me opiskelimme sisätiloissa lisää panemisen teoriaa. Mahataudista selvinnyt panimomestarimme selvitti savonlinnalaisen käytännön lisäksi kaupallisia tuotteita valmiista hiivaseoksista fransiskaanien vehnäoluisiin. Kävimme läpi Huvilan käytännön ja päätimme panna 5.4.vihdoinkin oman oluemme. Yksimielisesti se tulee olemaan englantilaistyyppinen Bitter Ale. Väri olkoon kuparinruskeaa ja voltteja 5%. Lopuksi kikkailemme aromihumaloinnilla. Huhtikuun 5. päivänä aloitamme jo klo 9.00 saappaat jalassa.

Tänään kävimme läpi vielä hiivan kasvatuksellisia periaatteita ja pitänee yhtyä englantilaisen oluen tuntijan lausuntoon: " I often wonder about the relationship between man and yeast: Who is servant, who is master ?" Paljon tuli opittua mutta jokunen avoin kysymyskin jäi ilmaan leijumaan:
- mistä johtuu lag-vaihe kasvun alkuvaiheessa ?
- muodostaako hiiva B-vitamiineja vai miksi se on niin hyvä vitamiinilähde ?
- voidaanko oliiviöljyllä korvata soluseinää vahvistavat rasvahapot ?
- minkälaista sokeria se melibioosi oikein on ?
- mistä ne visinaaliset diketonit ovat saaneet nimensä

On se niin helppoa kun eläviä hiivasoluja saa suoraan pussissa. Ei tarvitse kuin iskeä nyrkillä päälle niin solut heräävät syömään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti