tiistai 15. syyskuuta 2009

35. päivä

Pesimme ja desinfioimme aamulla ämpäreitä omenamehua varten ja samalla valmistimme n. 200 l muovitynnyrin tulevaa siideriä varten. Annen sijaiskaitsijana meillä oli entinen vuohitilallinen ja nykyisin Paimion tuntiopettaja Kallio. Haimme Vartsalan omenatilalta tuoretta mehua, jonka roudasimme Tuorlaan. Mehua oli 126.8 kg, joka tekee 121.3 l. Jussin mittaamat hapot näyttivät 7.2 g/l ja refraktometri näytti sokeria olevan n. 3 g/l. Panostimme siiderin käymään lisäämällä herätettyä kuivahiivaa 25 g sekä ravintosuolaa 36 g. Alkolukko kanteen ja toivon mukaan poika alkaa porskutella.
Kuvissa nuorempi sukupolvi on jo aloittanut tilan hoidon mutta isäntä valvoo yhä tarkkana tuotantoa.

Ei kommentteja: