Vietimme kurssin toka päivän tutustumalla Tammiluodon viinitilaan Timo Jokisen johdolla. Saimme ammattimiehen opetusta kotiviinien teossa. Meille opetettiin miten tulee etukäteen analysoida marjamehun happo- ja sokeripitoisuus. Sokeripitoisuus saatiin suoraan refraktometrin asteikolta joko Brix tai Oechsle yksikköinä.Hapot titrasimme Na-tiosyanaatilla ja Blaulaugella (= sininen emäsliuos). Rikkipitoisuus arvioitiin talon näytteestä K-jodaatin avulla tärkkelys indikaattorina. Arvojen perusteella pystytään arvioimaan paljonko mehuun on lisättävä sokeria, jotta saataisiin tietyn alkoholipitoisuuden sisältämää viiniä. Happomäärä justeerataan vedellä laimentamalla. Yläkuvassa talon tuotteita esillä. Mansikkakuohuviiniä, siideriä ja herukoista valmistettuja marjaviinejä. Alakuvassa maestro Jokinen näyttää miten mittaliuosta lorutetaan. Kesällä on tungosta laiturilla mutta näin talvella on maisema rauhallinen. Joutsenpariskuntakin on juuri lähtenyt etelän maille.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti