



Hiljaisen tiedon opettajamme oli laatinut valmiiksi tarkat aineosat 2 l:n likööriannosta varten:
keltuaismassaa 0.444 kg
kidesokeria 0.685 kg
väkiviinaa 0.480 l
suolaa ja sitruunahappoa 3.32 g
mausteeksi 1 ml rommimaustetta, 0.5 ml karvasmanteliöljyä, 1 ml sitruunaöljyä
mausteeksi lisättiin myös Cocoa B:tä 2 ml
Vettä käytettiin yhteensä 0.640 l
Mistä tällaiset määrät ovat peräisin niin se on juuri sitä hiljaista tietoa.


Ensin kuitenkin liuotettiin suola ja kidesokeri erikseen veteen (m. 38 asteista) ja munamassa lisättiin sihtin läpi tasaisesti sekoittaen. Lämpöä nostetaan pikkuhiljaa 50 asteeseen ja sitten likööri jäähdytetään huoneen lämpöiseksi. Maistelu osoitti sen melkein vastaavan Jussin tuomaa verrokkia, joka oli tehty Tsekeissä.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti